Suomen Huntington-yhdistys ry  
Huntington Förening i Finland rf  

Toiminnasta yleensä


Yhdistyksen toiminta
Suomen Huntington-yhdistys perustettiin vuonna 1997 perheiden yhteydenpidon ja potilaiden hoidon parantamiseksi. Tällä hetkellä yhdistyksessä on reilut 100 jäsentä.

Huntingtonin taudissa vertaistuki on ensiarvoisen tärkeää. Kauttamme löydät samassa elämäntilanteessa olevia, joiden kanssa voit vaihtaa kokemuksia. Yhdistys järjestää aluekahvilatapaamisia 1-2 kertaa vuodessa eri puolilla Suomea sekä vertaistilaisuuksia verkossa.
Olemme mukana erilaisissa tapahtumissa kuten Harvinaisten sairauksien päivässä, jossa jaamme tietoa sairaudesta ja sen kanssa elämisestä.
Osallistumme kansainvälisiin sometapahtumiin kuten HD on the MOVEiin tai toukokuussa Huntington kuukauteen. Tapahtumien tarkoitus on lisätä tietoisuutta ja vähentää sairauteen liittyvää leimaantumista.
Neuvontaa annamme puhelimitse ja sähköpostitse. Kysymyksiä tulee niin perheiltä kuin ammattilaisilta. Kaikkeen emme tiedä vastausta, mutta monesti kuuntelu ja kokemustieto vievät jo pitkälle.

Kansalliset ja kansainväliset yhteydet
Olemme jäsenenä Liikehäiriösairauksien liitossa sekä HARSO ry:ssä (harvinaisten sairauksien potilasjärjestöjen kattojärjestö). Lisäksi olemme Liikehäiriösairauksien liiton edustajana mukana Harvinaiset-verkoston HARKKO-työryhmässä.
Olemme jäsenenä kansainvälisissä järjestöissä:
• IHA - International Huntington Association
• EHA - European Huntington Association (eurooppalainen kattojärjestömme)

Hallitus
Suomen Huntington-yhdistyksen toimintaa ohjaa hallitus, jossa on 5 jäsentä. Kaudella 2022-2023 yhdistyksen puheenjohtajana toimii Saija Ristolainen-Kotimäki. Vuoden 2024-2025 puheenjohtajaksi on yhdistyksen vuosikokouksessa valittu Tarja-Riitta Partanen.


 
 

Ajankohtaista

  Suomenkielisiä videoita Huntingtonin taudista

Liikehäiriösairauksien liiton Youtube-kanavalla on katsott...

  Vessapassi jäsenetuna

Vessapassi on nyt Liikehäiriösairauksien liiton jäsenetu ...

  Vuosikokous valitsi kauden 2024-2025 hallituksen

Huntington-yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pid...

  Laadukkaan hoivatyön tunnustus

Huntington-yhdistys ry:llä oli ilo ja kunnia jakaa jo toine...

  Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille

European Huntington Association yhteistyössä kansallisten ...
 
Copyright © 2023 Suomen Huntington-yhdistys ry | Webbinen.net