Suomen Huntington-yhdistys ry  
Huntington Förening i Finland rf  

Toiminnasta yleensä


Yhdistyksen toiminta
Suomen Huntington-yhdistys perustettiin vuonna 1997 perheiden yhteydenpidon ja potilaiden hoidon parantamiseksi. Tällä hetkellä yhdistyksessä on reilut 100 jäsentä.

Huntingtonin taudissa vertaistuki on ensiarvoisen tärkeää. Kauttamme löydät samassa elämäntilanteessa olevia, joiden kanssa voit vaihtaa kokemuksia. Yhdistys järjestää aluekahvilatapaamisia 1-2 kertaa vuodessa eri puolilla Suomea sekä vertaistilaisuuksia verkossa.
Olemme mukana erilaisissa tapahtumissa kuten Harvinaisten sairauksien päivässä, jossa jaamme tietoa sairaudesta ja sen kanssa elämisestä.
Osallistumme kansainvälisiin sometapahtumiin kuten HD on the MOVEiin tai toukokuussa Huntington kuukauteen. Tapahtumien tarkoitus on lisätä tietoisuutta ja vähentää sairauteen liittyvää stigmaa.
Neuvontaa annamme puhelimitse ja sähköpostitse. Kysymyksiä tulee niin perheiltä kuin ammattilaisilta. Kaikkeen emme tiedä vastausta, mutta monesti kuuntelu ja kokemustieto vievät jo pitkälle.

Kansalliset ja kansainväliset yhteydet
Kuulumme muun muassa Parkinsonliittoon (valtakunnallinen kansanterveys- ja vammaisjärjestö) sekä HARSO ry:hyn (harvinaisten sairauksien potilasjärjestöjen kattojärjestö). Lisäksi olemme Parkinsonliiton edustajana mukana Harvinaiset-verkoston HARKKO-työryhmässä. Harvinaiset-verkosto on kahdeksantoista sosiaali- ja terveysalan järjestön ja säätiön muodostama yhteistyöverkosto. Se tekee työtä harvinaisten sairaus- ja vammaryhmien hyväksi.
Olemme seuraavien kansainvälisten liittojen jäseniä:
• Kansainvälinen Huntington-liitto IHA (The International Huntington Association)
• Euroopan Huntington-yhdistysten yhteisjärjestö EHA (The European Huntington’s Association)

Hallitus
Suomen Huntington-yhdistyksen toimintaa ohjaa hallitus, jossa on 5 jäsentä. Kaudella 2022- 2023 yhdistyksen puheenjohtajana toimii Saija Ristolainen-Kotimäki.


 
 

Ajankohtaista

  Vuosikokous valitsi kauden 2024-2025 hallituksen

Huntington-yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pid...

  Laadukkaan hoivatyön tunnustus

Huntington-yhdistys ry:llä oli ilo ja kunnia jakaa jo toine...

  Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille

European Huntington Association yhteistyössä kansallisten ...

  Huntington Postin Vieraskynä-palsta

Palstalle saa kirjoittaa vapaasti ja se voi olla keskustelun...

  Toukokuu Huntington-tietoisuuden kuukausi

Joka vuosi toukokuussa vietetään ympäri maailman Huntingt...
 
Copyright © 2023 Suomen Huntington-yhdistys ry | Webbinen.net