Suomen Huntington-yhdistys ry  
Huntington Förening i Finland rf  

Vertaistuki


Aluekahvilat

Järjestämme eri puolilla Suomea aluekahvila-tapaamisia, noin 1-2 kertaa vuodessa. Tarjolla suolaista ja makeaa kahvin ja teen kanssa, sekä ennen kaikkea vertaistukea. Tavoitteena on suunnitella tapaamisia myös yhdessä osallistujien kanssa, joten otamme toiveita ja ehdotuksia vastaan, niin paikkakunnista kuin sisällöstäkin.

Vertaistukiverkosto

Huntingtonin taudissa on ensiarvoisen tärkeää päästä vaihtamaan kokemuksia muiden potilaiden tai omaisten kanssa, jotka ovat samanlaisessa tilanteessa. Siksi Suomen Huntington-yhdistys ja Parkinsonliitto ylläpitävät vertaistukiverkostoa. Se on suljettu verkosto, jonka jäsenet voivat olla omaehtoisesti yhteydessä toisiinsa puhelimitse tai sähköpostitse.


Facebookissa on salattu vertaistukiryhmä ”Elämää Huntingtonin kanssa”. Mikäli haluat liittyä ryhmään voit ottaa yhteyttä ryhmän perustajaan Erika Yli-Hallaan joko laittamalla hänelle yksityisviestiä tai lähettämällä viestin osoitteeseen eriyli [ät] suomi24.fi

Facebookista löytyy myös pelkästään puolisoille ja kumppaneille perustettu ryhmä "Huntington-puolisoiden vertaistukiryhmä" joka on yksityinen ja löytyy hakemalla.

Suomen Parkinsonliitto toimii yhteystietojen välittäjänä jäsenten välillä.
Voit verkostoitua ilmoittamalla yhteystietosi järjestösuunnittelija Jukka Tauriaiselle, puh. 0400 856 004 tai jukka.tauriainen [ät] parkinson.fi


Potilaiden ja omaisten vertaistapaaminen

Suomen Parkinsonliitto järjestää vuosittain vertaistapaamisen Huntington-potilaille ja heidän omaisilleen. Tavoitteena on vaihtaa kokemuksia Huntingtonin taudin kanssa selviytymisestä ja käsitellä arjen haasteita. Samalla tutustutaan samassa tilanteessa oleviin ihmisiin. Lisätietoa ja hakulomake löytyy liiton sivuilta:
https://www.parkinson.fi/tapahtumat/sopeutumisvalmennuskurssi-huntingtonin-tautia-sairastaville-ho
https://www.parkinson.fi/kuntoutus


 
 
 
Suomen Huntington-yhdistys ry
c/o Suomen Parkinson-liitto ry
Suvillinnantie 2    
PL 905    20101 TURKU

info@huntington.fi
www.huntington.fi

Copyright © 2020 Suomen Huntington-yhdistys ry | Webbinen.net