A A A


Föreningen

Välkommen till Finlands Huntington-förenings webbsida! Huntingtons sjukdom (HD) är en sällsynt, ärftlig neurologisk sjukdom. Den här websajten är i första hand avsedd att betjäna Huntington-familjer och vårdpersonal i Finland.

Finlands Huntington-förening grundades år 1997 för att göra det lättare för familjer med HD att hålla kontakt med varandra samt att patienterna skulle få bättre vård. Föreningen har för tillfället ca 112 medlemmar.

När det gäller Huntingtons sjukdom är ömsesidigt stöd av största vikt. Föreningen hjälper dig att hitta personer med likadan livssituation som du kan byta tankar och erfarenheter med. Föreningen ordnar i samarbete med Parkinson-förbundet en gång om året en stödträff för Huntington-patienter och deras anhöriga där de kan diskutera med varandra och byta erfarenheter. Du kan läsa mer om det under rubriken Ömsesidigt stöd.

Här kan du läsa mer om hur du kan bli medlem och vilka medlemsförmåner du får.

Styrelse

Finlands Huntington-förenings verksamhet leds av en styrelse som har sju medlemmar. Styrelsens ordförande under mandatperioden 2016-2017 är Erika Yli-Halla.

Nationella och internationella kontakter

Vi hör till Finlands Parkinson-förbund, som är en nationell folkhälso- och handikapporganisation.

Föreningen hör också till följande internationella förbund:

Du är varmt välkommen att komma med i Finlands Huntington-förenings verksamhet!

Aktuellt

Huntington Förening i Finlands Facebook-sida

HD-kurser 2016
Årligen anordnas kurser för personer med Huntingtons sjukdom samt för deras anhöriga. Du kan läsa mer om det under rubriken Kurser och evenemang.

European HD Netwok Plenary Meeting
The Hague, Nederländerna
16-18 september 2016

What do young people impacted by HD need? - undersökning (i engelska). Klicka här.

Forskningsnyheter

HDBuzz content loading