A A A


Birch trees cropped

Vertaistuki

Aluekahvila -toiminta

Suomen Huntington-yhdistys järjestää eri puolilla Suomea aluekahvila-tapaamisia, 1-2 kertaa vuodessa. Tarjolla suolaista ja makeaa kahvin ja teen kanssa, sekä ennen kaikkea vertaistukea. Tavoitteena on suunnitella tapaamisia myös yhdessä osallistujien kanssa, joten otamme toiveita ja ehdotuksia vastaan, niin paikkakunnista kuin sisällöstäkin.

Vertaistukiverkosto

Huntingtonin taudissa on ensiarvoisen tärkeää päästä vaihtamaan kokemuksia muiden potilaiden tai omaisten kanssa, jotka ovat samanlaisessa tilanteessa. Siksi Suomen Huntington-yhdistys on perustanut vertaistukiverkoston. Se on suljettu verkosto, jonka jäsenet voivat olla omaehtoisesti yhteydessä toisiinsa puhelimitse tai sähköpostitse.

Suomen Parkinson-liitto toimii yhteystietojen välittäjänä jäsenten välillä. Lisätietoa löytyy tämän Parkinson-liiton sivun alareunasta alaotsikon "Tukea Huntington-verkostosta" alta:
http://www.parkinson.fi/palvelut/neuvontapuhelimet

Potilaiden ja omaisten vertaistapaaminen

Suomen Parkinson-liitto järjestää vuosittain vertaistapaamisen Huntington-potilaille ja heidän omaisilleen. Tavoitteena on vaihtaa kokemuksia Huntingtonin taudin kanssa selviytymisestä ja käsitellä arjen haasteita. Samalla tutustutaan samassa tilanteessa oleviin ihmisiin. Lisätietoa ja hakulomake löytyy liiton sivuilta:
http://www.parkinson.fi/palvelut/sopeutumisvalmennus/huntingtonin-tauti
https://www.parkinson.fi/kuntoutus